Wandelen

Het platteland van Hongarije is met zijn prachtige natuur, karakteristieke boerderijen en mooie vergezichten een echt wandelparadijs. De Hongaren zijn zich hier ook zeker van bewust, want de uitgezette nationale DDP-routes (Del-Dunántúli Piros Túra) wijzen u met hun gemarkeerde witrode band de weg door het prachtige heuvellandschap. In de zomer kan het warm zijn. De meest geschikte seizoenen voor wandelen in Hongarije zijn het voor- en najaar.

Somogy
Een mooi startpunt voor je wandeling in Hongarije is de provincie Somogy op 150 kilometer afstand van Boedapest. Je vindt hier heuvels, bossen, akkers en wijngaarden met telkens weer mooie vergezichten. Omdat de landbouw in Hongarije nog niet zo intensief is, vindt de wandelaar in deze streek weinig hekken of andere obstakels die een fijne wandenling in de weg zouden kunnen staan.

Om de wandeling even te onderbreken zijn er genoeg leuke uitstapjes in deze omgeving te maken. Bijvoorbeeld een tocht naar het Balatonmeer met een schilderachtige schiereiland waar veel kunstenaars nu nog wonen. Daarnaast zie je tijdens je wandeling verschillende leuke plaatsjes zoals Somogyacsa, waar nog verschillende originele boerderijen, ook wel ‘Tanya’s genoemd, te vinden zijn.

Nationale parken
Behalve de provincie Somogy zijn er natuurlijk ook veel wandelmogelijkheden in de nationale parken van Hongarije. Zo lopen er verschillende wandelroutes door het Aggteleki National Park, een natuurreservaat dat in het noord-oosten van Hongarije ligt. Maar ook in het Duna-Dráva National Park langs de oevers van de Donau en de Dráva is het heerlijk wandelen in Hongarije.

Mécsek-gebergte
Wandelaars met een goede conditie die het hogerop willen zoeken, vinden mooie trektochten in het Mécsek-gebergte. Het gebergte staat bekend om zijn soortenrijke flora en fauna en natuurlijk de mooie vergezichten. Ervaren wandelaars en klimmers kunnen hier zelf naar toe, maar er worden ook wandeltochten georganiseerd onder leiding van een gids.


Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/