Fietsen

Fietsen in Hongarije wordt steeds populairder. Ook de overheid speelt hierop in. Zo zijn er in de hoofdstad Boedapest in de laatste tien jaar steeds meer fietspaden bijgekomen. U kunt de stad nu van noord tot zuid met de fiets doorkruisen over bijna allemaal autovrije wegen.

Ook zijn er fietspaden naar een aantal spoorwegstations aangelegd waarvandaan u verder kunt fietsen. Een overzicht van alle fietspaden kunt u ophalen bij het stadhuis. Maar Hongarije biedt meer dan alleen de hoofdstad om per fiets te verkennen. We zetten de mooiste mogelijkheden op een rij.

Fietsen langs de Donau
Deze fietsroute begint in Hongarije in de plaats Rajka. Mooie stadjes die u onderweg tegenkomt zijn bijvoorbeeld Mosonmagyarovar dat bekend is om het grote aantal bruggen, zeventien in totaal. Ook Gyor is een stad waar u zeker even moet afstappen. In het oude centrum zijn de schitterende kathedraal en het fraaie stadhuis een bezoek zeker waard.

Ook aan burchten en kastelen is langs deze route geen gebrek. Zo komt u langs de Alten See waar een 15e-eeuwse burcht is te vinden. Andere mooie bezienswaardigheden die u onderweg tegenkomt zijn een fraaie basiliek in Esztergom, één van de grootste van Hongarije en het kasteel uit de renaissance in Visegrad.

Fietsen in het noordoosten van Hongarije
Vanzelfsprekend zijn er meer mogelijkheden om te fietsen in Hongarije dan langs de Donau. Zo is de omgeving bij de plaats Eger ook zeer de moeite waard op met de fiets te verkennen.

U kunt meerdere fietstochten vanuit deze plaats uitstippelen. Bijvoorbeeld door het natuurreservaat Bükk of het laaggebergte van Zempléni. Een fietstocht door deze streek is een kans bij uitstek om behalve de natuur ook de authentieke cultuur en tradities van Hongarije te leren kennen. In de Hongaarse steppe liggen veel dorpjes waar de tijd stil heeft lijken te staan.


Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/