Natuurparken

Voor natuurliefhebbers is Hongarije de bestemming bij uitstek omdat het land zoveel verschillende soorten landschappen heeft, variërend van druipsteengrotten tot steppes. Daarnaast is een groot deel van het relatief dunbevolkte land heuvelachtig waardoor je als wandelaar steeds weer door nieuwe uitzichtspunten wordt verrast. De mooiste natuurparken in Hongarije zetten wij voor je op een rij.

Aggteleki National Park
Dit natuurreservaat ligt in het noordoostelijk deel van Hongarije en is bijna 20.000 hectare groot. Sinds 1995 staat het op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Een groot voordeel hiervan is dat de natuur in het park onderhouden kan worden met de financiën die de Unesco hiervoor uittrekt.

De bekendste bezienswaardigheid in dit park is de Baradla Grot met een lengte van ruim 25 kilometer. De Baradla Grot is een druipsteengrot en tijdens een bezoek hoor je het ruisen van de rivier die door de grot heenloopt. Hoe de grot ontstaan is, is te zien in het museum over de grot in het park.

Duna-Dráva National Park
Aan de andere kant van het land, in het zuidwesten, ligt het natuurreservaat van Duna-Dráva. Dit park is vernoemd naar de Donau en Dráva, de twee rivieren die beiden door het natuurreservaat hun weg vinden. De Dráva is ecologisch heel bijzonder omdat in deze rivier nog meer dan 50 vissoorten voorkomen. Verder vinden natuurliefhebbers in dit park veel verschillende vogels zoals de zeearend en de lepelaar.

Hortobágyi National Park
Relatief dicht bij de hoofdstad van Hongarije ligt het Hortobágyi National Park. Het park is 200 kilometer oostelijk van Boedapest te vinden en ligt midden in de Hongaarse steppe. Kenmerkend voor een steppenlandschap, ook wel ‘Puszta’ genoemd, is dat het voor het grootste gedeelte uit halfdroog grasland bestaat. Het Hortobágyi National Park is een van de natuurparken in Hongarije waar meer dan 300 vogelsoorten voorkomen.


Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/