Bezienswaardigheden

Bekend en adembenemend in Hongarije is de hoofdstad Boedapest, maar ook Debrecen en Pecs zijn plaatsen die zeker een bezoek waard zijn en waar de mooiste bezienswaardigheden in Hongarije te vinden zijn.

Boedapest
De hoofdstad van Hongarije bestaat eigenlijk uit twee delen. Aan de ene oever van de Donau vindt u het stadsdeel Boeda, aan de andere oever ligt Pest. Op de Burchtheuvel van Boeda liggen fraaie bezienswaardigheden zoals het Koninklijk Paleis en de Matthiaskerk.

In Pest vindt u het Parlementsgebouw dat nog steeds het grootste bouwwerk van het land is. In de naastgelegen basiliek ligt al meer dan duizend jaar de hand van Stefanus, de eerste koning van het land.

Debrecen
Na Boedapest is Debrecen de grootste stad van het land en een bezienswaardigheid in Hongarije. Hoewel Debrecen niet meer dan ruim tweehonderd duizend inwoners telt, is er, dankzij de drie universiteiten die de stad rijk is, genoeg te doen en wordt het stadsbeeld bepaald door een ongedwongen sfeer. Op landelijkewoondecoratie-online.nl vindt je meubels met Hongaarse invloeden.

In het bos bij de stad zijn verschillende warmwaterbronnen waarin u kunt baden. De temperatuur van de baden is verschillend en ook is het mogelijk om te ontspannen in de Turkse sauna.

Pecs
Ongeveer even groot als Debrecen is de stad Pecs die in het zuid-westen van Hongarije ligt. Net als Debrecen is Pecs een levendige stad met veel terrassen en restaurants. Een van de belangrijkste monumenten in deze stad is de dom van de Heilige Petrus waarvan de oudste delen, waaronder de crypte en het koor, dateren uit de 11e eeuw.

De geschiedenis van de stad gaat terug naar de oud-Romeinse tijd toen de stad op een knooppunt van wegen lag. Daterend uit deze periode kunt u in Pecs verschillende graftombes zien en een kamer uit de 4e eeuw na Christus die is versierd met muurschilderingen uit die tijd.


Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/