Balatonmeer

Het Balatonmeer is gelegen in het westen van Hongarije en is één van de toeristische trekpleisters van het land. Hotels, campings, vakantiehuizen en parken zijn er dan ook voldoende te vinden zodat je de tijd kan nemen om van de streek te genieten. Kijk bijvoorbeeld eens op Allcamps voor een rustige camping rond dit meer. Het Balatonmeer is een zoetwatermeer met meerdere badplaatsen en is met een oppervlakte van bijna 600 km trouwens het grootste meer van Centraal- en Oost-Europa. De gemiddelde diepte is slechts 3 meter waardoor het water in de zomer snel warm wordt en een temperatuur van 25° haalt.

Zon, zee en strand

De oevers van het meer kenmerken zich door enerzijds toerisme en anderzijds wijnbouw. De zuidoever is vanuit toeristisch oogpunt het meest interessant dankzij het warmere water en de bredere stranden. Ontspanning vindt u hier in zon, zee en strand. De stad Siofok is gekend door zijn lokale disco’s en andere uitgaansmogelijkheden, zodat ook de jongeren het meer als een ideale vakantie mogen beschouwen. Daarnaast kunnen ook de lefhebbers van actieve recreatie genieten van watersport, zeilen en zwemevenementen.

Wijnbouw en cultuur

De meer bergachtige noordoever leent zich uitstekend tot wijnbouw. Hongarije is door de klimatologische omstandigheden namelijk een ideaal wijnland. Rustige wandelingen langsheen de plaatselijke dorpjes en een bezoek aan de culturele hoofdstad Kesztely, zorgen ervoor dat u ook een deel van het betoverende landschap, de geschiedenis en cultuur van de regio opsnuift.


Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/