Sziget

In augustus is het elk jaar feest op het Óbuda eiland in Boedapest, want dan wordt hier een week lang naar muziek geluisterd tijdens het Sziget festival. Het festival werd voor de eerste keer in 1993 georganiseerd en is intussen uitgegroeid tot een evenement waar meer dan vierhonderd duizend bezoeker op afkomen. Kaarten kun je reserveren via het internet, maar wees er snel bij want het is snel uitverkocht.

Rock, dance, punk maar ook wereldmuziek
Op het festival zijn verschillende podia te vinden waar behalve rock, dance en punk ook ruimte is voor blues, wereldmuziek en jazz. Leuk om te weten is dat het festival ook bezocht wordt door Nederlandse artiesten. Zo stond acht jaar geleden het Roseberg Trio hier op het jazzpodium. Naast de muziek zijn er ook verschillende films en toneelvoorstellingen tijdens het festival geprogrammeerd.

Workshops
Wanneer je even uitgekeken bent op de vele podia is er op het eiland zelf ook genoeg te doen. Op het festivalterrein zijn veel leuke winkeltjes waar je kleding en souvenirs kunt kopen. Ook vind je er verschillende restaurants en cafeetjes.

Als je even wil sporten kun je op de tennisbanen, de volleybalvelden of in het zwembad terecht. Daarnaast worden er verschillende workshops georganiseerd. Grijp hier je kans om te leren pottenbakken, rieten manden te vlechten of t-shirts te beschilderen.

Gunstig prijsniveau
Festival Sziget, dit laatste woord betekent overigens ‘eiland’ in het Hongaars, is al langere tijd populair bij de Nederlandse muziekliefhebbers. Zo vertrokken er vorig jaar ruim vijftien duizend landgenoten richting Boedapest om Sziget mee te maken.

Een groot voordeel van dit festival is het lage prijsniveau: voor minder dan vijf euro heb je al een lekkere avondmaaltijd. Daarnaast is het weer meestal goed en is het festival een mooi begin voor een stedentrip Boedapest of een vakantie aan het Balatonmeer.


Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/