Siofok

Siofok is de grootste stad aan het Balatonmeer en als grootste badplaats met 15 km strand ook meteen een voorname toeristische trekpleister. Het zal dan ook niet verbazen dat de stad één van de welvarendste steden van het land is, juist dankzij zijn toerisme en het bezoek van de vele buitenlanders die hun tenten aan het Balatonmeer willen opslaan. Het mooie zomerse klimaat is hier uiteraard ook niet vreemd aan.

Bezienswaardigheden

Op ongeveer 500 meter van het meer situeert zich het oude stadsgedeelte met het Centraal Station, de oude watertoren en andere historische architectuur. Ook de haven is zeker een bezoekje waard. De hoofdstad Boedapest ligt op slechts 100 kilometer en is met het openbaar vervoer of met de wagen zeer goed bereikbaar. De stad ontleent zijn naam aan de rivier de Sio die door de stad stroomt.

Feeststad

Naast de prachtige natuur, de culturele bezienswaardigheden en het strandleven is Siofok vooral gekend omwille van het bruisende nachtleven. De populairste clubs van de streek rond het Balatonmeer zijn hier te vinden, o.a. The Palace en The Locomotion. Ook eten kan je uitstekend in de diverse restaurants, pizzeria’s, terrasjes en pubs. Andere recreatievormen zoals waterskiën en surfen behoren uiteraard ook tot de mogelijkheden. Voor winkelgrage toeristen zijn de aanwezige winkelstraten zeker een uitdaging.


Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/