Boedapest

Boedapest, de hoofdstad van Hongarije is nog niet ontdekt door het massa-toerisme en heeft daardoor haar eigen charme weten te bewaren. De stad met bijna twee miljoen inwoners is daarom zeker een bezoek waard. U vindt er fraaie kerken, maar ook nog oude bastions waarvandaan u een fraai uitzicht heeft op de stad. Het is niet verwonderlijk dat Unesco heeft besloten dit uitzicht op de werelderfgoedlijst te zetten.

Boedapest wordt door de Donau in twee├źn gedeeld. Aan de ene oever van de rivier is in het heuvelachtige landschap Boeda gebouwd. Aan de andere kant van de Donau ligt Pest in het vlakke land. Tussen de twee stadsdelen in ligt het autovrije eiland Margitsziget dat onder meer bekend is door zijn openluchtzwembad en warmwaterbronnen.

Boeda
Boeda is het oudste stadsdeel van Boedapest. Hier vindt u op de Burchtheuvel het Koninklijk Paleis dat u zeker moet zien. De eerste fundamenten van het paleis dateren uit de 14e eeuw. Vierhonderd jaar later werd het paleis echter opnieuw opgetrokken, in het barokke gebouw zijn nu verschillende musea en kunstgaleries gevestigd.

Ook de Matthiaskerk is op de Burchtheuvel gelegen. De kerk heeft een lange historie, want hier werden de koningen gekroond. Ook was het de plek waar de vorsten met elkaar in de echt werden verbonden. Naast de kerk ligt het Vissersbastion dat vooral een bezoek waard is vanwege het adembenemende uitzicht dat u hier over de stad heeft.

Pest
In Pest kunt u letterlijk en figuurlijk niet om het immense Parlementsgebouw heen. De bouw ervan werd begin vorige eeuw afgerond en het is nog steeds het grootste gebouw van het land. In de buurt van het Parlementsgebouw ligt de basiliek van de Heilige Stefanus. In de kerk vindt u een relikwie met de duizend jaar oude hand van Stefanus, de eerste koning van Hongarije.


Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/